SMART Talk: Bereid je voor op de toekomst!

Ontwikkel je bedrijf én ontwikkel jezelf. Die thema’s kwamen terug op de SMART Talk ‘Bereid je voor op de toekomst!’.

Met als start een spetterend rondje stellingen gepresenteerd door ons bestuurslid Nelly. Rode appels en groene post-its kwamen voorbij voor de camera’s, waarmee deelnemers aangeven het (on)eens te zijn met een stelling. Zo zagen we wie er bijvoorbeeld goed in staat is werk en privé te scheiden, maar ook wie dagelijks in zijn of haar pyjama achter de werklaptop zit.

Willem en Hubert, van USP Company, pakten het hierna over van Nelly. Zij namen ons mee in de wondere wereld van scenario thinking. We kunnen de trends die we constateren uit onderzoek ook visualiseren. Verbeelding is een toevoeging aan de onderzoekswereld waarin wij werken. Eén ding is zeker geleerd – de toekomst is vaak dichterbij dan je denkt. En scenario’s helpen je daarop voor te bereiden.

De break-out bood iedereen de kans andere young professionals te leren kennen. Ook werd besproken hoe je nu met scenario thinking omgaat in je eigen werk. Ideeën kwamen naar voren als het ontwikkelen van een toekomst op onderzoeksmethoden of juist scenario thinking toepassen als advies na een onderzoeksproject.

Als we het dan over onze eigen toekomst, scenario’s en voorbereidingen hebben, heeft Eva van den Heijkant (De Evaluatie) ons geholpen hoe om te gaan met stressmomenten. Die kunnen natuurlijk al ontstaan het moment dat de techniek van Teams het even begeeft. We leerden uit te gaan van onze eigen gedachten en gedrag en daarnaast van ineffectief korte termijngedrag naar effectief lange termijngedrag over te stappen.

Zo bleek uit een voorbeeld van Eva dat een verzoekje van je collega om half 6 om iets op te pakken, terwijl je op het punt staat te vertrekken, bij veel deelnemers stress of irritatie, maar ook een gevoel van dwang oplevert. Het advies is om dan afstand te nemen en te kijken naar de feiten. Toch lastig, maar Eva vertelde ons dat zelfs kinderen het kunnen. Dan wij toch ook?

En wie weet is scenario thinking ook iets dat we op onze toekomstplannen als young professional kunnen toepassen? Als je erbij was, bedankt! Nieuwsgierig of heb je nog meer behoefte aan inspiratie en netwerken? Op 22 april is het tijd voor het SMART Congres. We zien je heel graag daar!

  Blog SMART Talk 4 feb  Hubert van Wensen  usp company  Willem van Harrewijen

  Eva van den Heijkant  de evaluatie  futuregood


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrienden van SMART: