SMART


SMART staat letterlijk voor Starting Marketing And Research Talent. De naam zegt het al: het is een organisatie voor startende talenten op het gebied van marketing en research. Een organisatie die dient als ontmoetingsplaats voor actieve en enthousiaste gebruikers (product managers, brand managers, onderzoekers aan de bedrijfszijde, etc.) en leveranciers (onderzoekers aan de bureauzijde, etc.) van marketing informatie en marketing insights. De ontmoetingsplaats van SMART brengt betrokken, inspirerende en veelzijdige mensen in hetzelfde vakgebied bijeen en werkt horizonverbredend.

MELD JE NU (VOOR 14 mei) AAN VOOR HET NIEUWE BESTUUR!

Lijkt het jou leuk om inspirerende seminars en congressen op te zetten? Mensen met elkaar in verbinding te brengen? En daarnaast natuurlijk ook je eigen netwerk binnen marktonderzoek te vergroten en je skills en CV een extra boost te geven? Dan ben je aan het juiste adres! Meld je nu aan!

Op dit moment bestaat het bestuur uit acht jonge enthousiastelingen, werkzaam in marketing en marktonderzoek, zowel vanuit bureau- als klantzijde. De helft heeft nu een jaar mogen meedraaien, maar de andere helft heeft er alweer twee jaar opzitten en gaat binnenkort plaats maken voor vijf nieuwe, frisse blikken. Deze vijf zullen ieder weer twee jaar deel uitmaken van het SMART bestuur.

We zien je al denken: “Bestuurslid: wat ga ik dan doen?”

Nou, je gaat vooral heel veel lol maken en veel nieuwe mensen in jouw vakgebied ontmoeten! Maar bestuurslid zijn is natuurlijk veel meer dan dat. Om het even lekker in bulletpoints te gieten ga je:

  • Jaarlijks twee SMART Talks organiseren. Dit zijn gratis – en tegelijkertijd interessante – seminars aan het einde van de middag, die worden afgesloten met een borrel.
  • Het SMART Congres – ook wel het hoogtepunt van je jaar – tot in de puntjes organiseren: van een thema bedenken, tot de programmering opstellen, het regelen van inspirerende sprekers en workshops en een gave locatie.
  • SMART continu promoten: denk hierbij aan de social media kanalen, nieuwsbrief, de Daily Data Bytes, promotie op het MIE en alle andere leuke ideeën die je kunt bedenken om onze naamsbekendheid tot illustere hoogtes te laten reiken.

Dat waren de baten, nu de onvermijdelijke lasten. Doorgaans ben je zo’n 2 à 3 uur per week kwijt aan je activiteiten, wat iets meer kan worden wanneer een evenement voor de deur staat. Ongeveer één keer per maand wordt er een vergadering gehouden, de frequentie is tevens afhankelijk van de activiteiten die op de agenda staan. 

Als bestuurslid ben je natuurlijk betrokken bij alle activiteiten van het SMART-bestuur, maar je bent doorgaans voor slechts enkele activiteiten hoofdverantwoordelijk. Denk hierbij aan een event en een ondersteunende activiteit, zoals fondsenwerving, voorzitten van vergaderingen, begroting, website beheer, grafische vormgeving, social media beheer en/of schrijven voor de Daily Data Bytes. Doorgaans wordt elke SMART Talk aangestuurd door twee bestuursleden en het congres door vier.

Enthousiast geworden? Mooi! Terecht trouwens ook. Klik hier om te solliciteren.

Groet, het bestuur:

Anne-Marie, Eline, Krijn, Myrna, Ruben, Ruben, Sander & Yvonne


SMART houdt zich voornamelijk bezig met de volgende punten:

  • Uitwisseling van kennis en kunde op het gebied van marketing en research;

  • Gelegenheid bieden tot informeel contact met talenten van andere bureaus of bedrijven;

  • Inzicht bieden in carrièremogelijkheden voor beginnende talenten;

  • Interesseren van studenten voor marketing en research;

  • Door de combinatie van kennis, kunde én het sociale aspect is SMART een slimme manier om actief en binnen een ontspannen sfeer geïnspireerd te worden door vakgenoten buiten de eigen organisatie of werkkring.

SMART maakt deel uit van Data & Insights Network voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics. Doelstelling van de DIN is onder meer het draagvlak voor het marktonderzoek te verbreden en de positie van de marktonderzoeker/informatiemanager te verstevigen.

VOOR WIE IS SMART?

Researchers (aan bedrijfszijde en bureauzijde) en marketeers (productmanages, brandmanagers, categorymanagers, etc.). SMART heeft geen leeftijdsgrens; iedereen die zichzelf als startend talent op het gebied van markteting of research ziet is van harte welkom!HET HUIDIGE BESTUUR


Anne-Marie Verouden

Haystack-Consulting

Hoi, ik ben Anne-Marie! Ik werk als kwantitatief Research Consultant bij Haystack-Consulting. Hier hou ik me me bezig met verschillende type consumenten onderzoeken. Het consumenten gedrag vanuit een multi-sensorisch perfectief vind ik erg interessant. Sinds kort ben ik onderdeel van het SMART bestuur en kijk ernaar uit om samen met het bestuur inspirerende en vooral ook gezellige events op te zetten. Dit om young professionals bij elkaar te brengen en kennis te delen. Zie ik je snel bij een van onze evenementen?

Volg mij op LinkedIn.

Chrissie Broersen

Eline de Jong

MediaTest

Hoi, ik ben Eline en ik ben sinds kort bestuurslid bij SMART. Ik ben Research Consultant bij MediaTest, waar ik zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek doe. Ik hou me vooral bezig met onderzoek naar campagnes, magazines en commercials. Ik heb heel veel zin om samen met het SMART-bestuur komende twee jaar evenementen te organiseren en andere jonge marktonderzoekers enthousiast te maken over het vak. Na mijn werk ben ik het liefst buiten aan het sporten, zoals klimmen of windsurfen.

Volg mij op LinkedIn.

Krijn Vugts

Markteffect

Hi! Ik ben Krijn en ben als onderzoeksspecialist werkzaam bij Markteffect. In deze rol voer ik verschillende typen onderzoek uit, met een nadruk op sport en onderwijs. Het komende jaar ben ik blij dat er weer ruimte is voor fysieke netwerkborrels, maar ben ook zeker benieuwd hoe we de vele online mogelijkheden van toegevoegde waarde kunnen laten zijn om de doelen van SMART te bereiken. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de voetbalclub of een festival/concert. Daarnaast ben ik als Brabander natuurlijk ook fervent carnavalsvierder!

Volg mij op LinkedIn.

Jeroen Hermans

Myrna Welling

MeMo²

Hi! Ik ben Myrna en sinds augustus maak ik deel uit van het SMART bestuur. Ik ben werkzaam bij MeMo² als Head of THX. Operations nadat ik daar eerst een jaar als Researcher heb gewerkt. Als researcher hield ik mij voornamelijk bezig met kwantitatief onderzoek ingaand op cross-mediale effectiviteit van campagnes. Inmiddels werk ik samen met collega's hard aan THX., een uniek platform waarbij we passief en actief gedrag van de consument meten.

Met het SMART bestuur hoop ik ten eerste een leuk jaar te hebben met alle andere bestuursleden, maar ook hoop ik andere marketeers en ambitieuze professionals te ontmoeten.

Volg mij op LinkedIn.

Ruben van Meerkerk

Dynata

Hoi, ik ben Ruben! Sinds november werkzaam als Account Director bij Dynata. Vanuit die rol lever ik dagelijks aan diverse marktonderzoeksbureaus de respondenten en data om hun onderzoek mee uit te kunnen voeren. Met het SMART-bestuur hoop ik andere young professionals te leren kennen op events en me verder te verdiepen in het vakgebied.

Volg mij op LinkedIn.

Natalia Valk

Ruben van Rooijen

Blue Field Agency

Hallo, ik ben Ruben - kersvers SMART-bestuurslid. Ik zette mijn eerste stappen in de wereld van het marktonderzoek bij Kantar Millward Brown in Mexico-Stad, waar ik in 2017 stage liep. Tegenwoordig bevind ik mij weer op Nederlandse bodem, en werk ik als marktonderzoeker bij Blue Field Agency in Amsterdam. Voor mij is dit het mooiste vak, en ik voorzie dan ook een lange carrière in het marktonderzoek. Ik kijk er naar uit om via SMART gelijkgestemden te ontmoeten en een bijdrage te leveren aan het organiseren, en onder de aandacht brengen van inspirerende congressen en seminars. Op die manier hoop ik startende marktonderzoekers net zo enthousiast te krijgen als ik zelf ben!

Volg mij op LinkedIn.

Sander Nieuwkerk

Ipsos

Hi! Mijn naam is Sander en sinds augustus 2021 maak ik met gepaste trots deel uit van het SMART-bestuur. Verder werk ik als Research Executive bij Ipsos in Amsterdam en heb ik Economie gestudeerd in Maastricht, met een specialisatie in Behavioral Economics. Met het SMART-bestuur hoop ik meer gepassioneerde onderzoekers en marketingtalenten te leren kennen, dus hopelijk tot snel op een van onze events!

Volg mij op LinkedIn.

Yvonne Drijver

Ruigrok

Hi, ik ben Yvonne! Door mijn achtergrond in antropologie en marketing ben ik altijd bezig met het achterhalen waarom mensen doen wat ze doen. Een passie die goed van pas komt in mijn werk als kwalitatief marktonderzoeker bij Ruigrok in Amsterdam. Naast het neerzetten van toffe en leerzame SMART evenementen, hoop ik komend jaar daar ook mensen met dezelfde passie te ontmoeten!

Volg mij op LinkedIn.

DEEL UITMAKEN VAN SMART?


Als je persoonlijk lid wordt van de MOA, kun je automatisch ook deel uitmaken van SMART. Als persoonlijk lid van de MOA kun je gratis naar de bijeenkomsten van SMART en krijg je korting op de toegang van het jaarlijkse SMART-congres.

Optimaal gebruik maken van het SMART netwerk? Meld je dan aan bij onze social media kanalen: