SMART Talk: Trends in ongewone tijden

Donderdag 12 november vond de allereerste SMART Talk plaats. Om startende onderzoekers en marketeers te blijven inspireren en bij elkaar te brengen organiseerde SMART deze keer een digitaal event.

 Na een welkom van het SMART bestuur door Tom trapten we af met een break-outsessie. In kleine groepjes werd gepraat over trends die we ze zelf zien en ontwikkelingen die we meemaken in ons eigen werk. Tijdens de break-outsessie kon iedereen met een klein groepje aanwezigen nader kennis maken.

Na deze interactie met elkaar was het digitale podium voor de sprekers die we mochten verwelkomen. Eerst vertelde Aljan de Boer van TrendsActive over een grote uitdaging als het gaat om het opmerken van trends. Wat zijn tijdelijke veranderingen en wat is blijvend? Aljans lezingen zijn al drie keer beoordeeld als de beste van het MIE. En ook wij hingen aan zijn lippen. Zeker toen hij uitlegde hoe je ontrafelt wat er gebeurt in de wereld. En hoe je dat vervolgens kan vertalen naar relevante communicatie, kick-ass activaties of nieuwe producten. 

Daarna liet Wilko Rozema, Directeur Sales Benelux bij Dynata, ons resultaten zien uit het nieuwste rapport van hun internationale Global Consumer Trends onderzoek. Dynata voert dit onderzoek uit om economische veranderingen, trends en de impact op consumentengedrag als gevolg van de coronacrisis in kaart te brengen. Zo leerden we van Wilko over up-to-date inzichten rondom het consumentenvertrouwen in de economie, verhuizingen en online winkelgedrag van mensen over de hele wereld. 

Wij van SMART vinden het heel leuk dat er zoveel interesse was in deze voor ons ook nieuwe vorm van event. Bedankt aan iedereen die erbij was en we hopen jullie een volgende keer weer te zien!

photo 1484069560501 87d72b0c3669 1  smart talk najaar 2020 2  Aljan

smart talk najaar 2020  Wilco dynata  smart talk najaar 2020 3

  


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrienden van SMART: