SMART


SMART staat letterlijk voor Starting Marketing And Research Talents. De naam zegt het al: het is een organisatie voor startende talenten op het gebied van marketing en research. Een organisatie die dient als ontmoetingsplaats voor actieve en enthousiaste gebruikers (product managers, brand managers, onderzoekers aan de bedrijfszijde, etc) en leveranciers (onderzoekers aan de bureauzijde, etc) van marketing informatie en marketing insights. De ontmoetingsplaats van SMART brengt betrokken, inspirerende en veelzijdige mensen in hetzelfde vakgebied bijeen en werkt horizonverbredend.

SMART houdt zich voornamelijk bezig met de volgende punten:

 • Uitwisseling van kennis en kunde op het gebied van marketing en research;

 • Gelegenheid bieden tot informeel contact met talenten van andere bureaus of bedrijven;

 • Inzicht bieden in carrièremogelijkheden voor beginnende talenten;

 • Interesseren van studenten voor marketing en research.

 • Door de combinatie van kennis, kunde, én het sociale aspect is SMART een slimme manier om actief en binnen een ontspannen sfeer geïnspireerd te worden door vakgenoten buiten de eigen organisatie of werkkring.

SMART maakt deel uit van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics. Doelstelling van de MOA is onder meer het draagvlak voor het marktonderzoek te verbreden en de positie van de marktonderzoeker/informatiemanager te verstevigen.

Researchers (aan bedrijfszijde en bureauzijde) en marketeers (productmanages, brandmanagers, categorymanagers, etc.) SMART heeft geen leeftijdsgrens, iedereen die zichzelf als startend talent op het gebied van markteting of research ziet is van harte welkom!HET HUIDIGE BESTUUR


Anna Stekelenburg

Simone Weiss

SKIM

Hoi! Mijn naam is Simone en ik heb sindskort de eer om tot het SMART-bestuur te behoren. Ik werk als Market Research Analyst bij SKIM, waar ik dagelijks met veel verschillende projecten voor gave bedrijven in verschillende branches bezig ben. Met SMART wil ik me nog verder ontwikkelen en verdiepen in mijn vakgebied en meer young professionals leren kennen. 

Volg mij op LinkedIn.

Annefleur Noom

UWV

Hoe ervaren uitkeringsgerechtigden de dienstverlening van UWV, wat kan er beter? Daar houd ik mij mee bezig in mijn werk. Mijn naam is Annefleur, en ik werk als marktonderzoeker bij UWV. Het lijkt mij goed als SMART bij meer young professionals bekend is. Vooral ook binnen de publieke sector. Met het SMART-bestuur kan ik me meer verdiepen in de ontwikkelingen binnen marktonderzoek, en in de verschillende branches. 

Volg mij op LinkedIn.

Stefanie Kamp

DVJ Insights

Hi! Mijn naam is Stefanie en ik heb de eer om onderdeel te zijn van SMART bestuur. Ik heb Marketing gestudeerd en werk als kwantitatief onderzoeker bij DVJ Insights. Hier krijg ik de mogelijkheid om aan veel verschillende soorten projecten voor mooie bedrijven te kunnen werken. 
Ik breng graag mensen samen en kijk er naar uit jullie te ontmoeten tijdens onze events!

 

Volg mij op LinkedIn.

Iris Welvaarts

Natalia Valk

DirectResearch

Mijn naam is Natalia en ik werk als marktonderzoeker bij DirectResearch in Amsterdam. Daar voer ik een grote verscheidenheid aan onderzoeken uit. Ik ben erg geïnteresseerd in consumentengedrag. Vanuit het SMART-bestuur hoop ik mijn enthousiasme voor marktonderzoek en consumentengedrag te kunnen delen en anderen te ontmoeten met dezelfde interesses. Leuk als we elkaar spreken op één van onze SMART-evenementen!

Volg mij op LinkedIn.

Tom Klomp

Dynata

Mijn naam is Tom Klomp, werkzaam bij Dynata. Nieuwsgierig naar prikkels binnen het vak ben ik vanaf dit jaar ook onderdeel van Smart. Ik kijk uit naar een leuk jaar! 

Volg mij op LinkedIn.

Maaike Hagen

Haystack

Hoi, ik ben Maaike! Sinds kort deel van het SMART bestuur en daarnaast werk ik als kwantitatief onderzoeker bij Haystack Research Consulting in Amsterdam. Om mezelf nog meer te verbreden en meer young professionals te leren kennen, ben ik naar SMART events gegaan en was het een mooie vervolgstap om ook in het bestuur te gaan.

Volg mij op LinkedIn.

Jeroen Hermans

Ruigrok NetPanel

Ik ben Jeroen en het onderzoeken van consumentengedrag maakt me blij. Bij Ruigrok NetPanel houd ik mij zowel met kwantitatief als kwalitatief onderzoek bezig. Ik vind het erg leuk als deze samenkomen in één onderzoek, omdat juist dit vaak veel waarde toevoegt. Als lid van het SMART-bestuur wil ik me inzetten om anderen (net zo) enthousiast te maken over marktonderzoek. Buiten werk sta ik graag op de tennisbaan. En daarna in de kantine.

Nelly Geerts

Vrije Universiteit Brussel

Ik ben Nelly, een PhD kandidaat Digital Sociology, en onderzoek hoe we digitale technologie kunnen inzetten om ouderen een kwaliteitsvol leven te geven. Daarbuiten vind je me vaak met mijn neus tussen de boeken of met mijn vrienden op de dansvloer. Als SMART-bestuurslid wil ik onze impact als organisatie vergroten en mijn interesses met andere young professionals delen.

Volg mij op LinkedIn.

Chrissie Broersen

Inez Stielstra

Coolblue

Mijn naam is Inez en ik ben sinds kort één van de nieuwe SMART bestuursleden. Omdat ik het interessant vind dat je consumentengedrag kan begrijpen en verklaren door het doen van onderzoek, begon ik na mijn afstuderen als researcher in de marktonderzoekswereld. Nu een paar jaar later werk ik bij Coolblue, waar ik als Customer Journey Specialist me bezig houd met het verbeteren van de klantreis. Met SMART hoop ik meer young professionals die onderzoek net zo leuk vinden als ik te ontmoeten en bij elkaar te brengen.  

Volg mij op LinkedIn.

DEEL UITMAKEN VAN SMART?


Als je persoonlijk lid wordt van de MOA, kun je automatisch ook deel uitmaken van SMART. Als persoonlijk lid van de MOA kun je gratis naar de bijeenkomsten van SMART en krijg je korting op de toegang van het jaarlijkse SMART-congres.

Optimaal gebruik maken van het SMART netwerk? Meld je dan aan bij onze social media kanalen: 

VOOR WIE IS SMART?

OOK ONDERDEEL UITMAKEN VAN HET SMART BESTUUR?

Na een jaar vol geslaagde SMART events is het voor de helft van ons bestuur tijd om plaats te maken voor vier frisse blikken! Lijkt het jou leuk om inspirerende seminars en congressen op te zetten? Bij te dragen aan grotere bekendheid van ons young professional platform? En daarnaast ook je eigen skills en CV een extra boost te geven? Meld je dan snel aan voor het SMART bestuur!

Het SMART bestuur, hoe werkt dat?

Op dit moment bestaat het bestuur uit negen jonge enthousiastelingen, werkzaam in marketing en marktonderzoek, zowel vanuit bureau- als klantzijde. De helft heeft nu een jaar mogen meedraaien, maar de andere helft heeft er alweer twee jaar opzitten en gaat vanaf mei plaats maken voor vier nieuwe, frisse blikken. Deze vier zullen ieder weer twee jaar deel uitmaken van het SMART bestuur (2020-2021 en 2021-2022).

Wat ga ik dan doen?

Wat houdt het eigenlijk in, zo'n bestuur? Behalve heel veel lol en het ontmoeten van heel veel nieuwe mensen uit jouw vakgebied, ga je als bestuur van SMART aan het slag met het volgende:

 • Je organiseert jaarlijks twee SMARTups!, een in oktober en een in januari. Dit zijn seminars die aan het einde van de middag plaatsvinden, gratis zijn, en afgesloten worden met een borrel (de SMARTup! in januari wordt afgesloten met de nieuwjaarsborrel van de MOA).
 • Op het MIE doen we elk jaar een leuke actie om SMART te promoten en young professionals enthousiast te maken voor het aankomende SMART congres. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een lunch, een photobooth en het ronddelen van smarties.
 • Het hoogtepunt van het jaar is ons SMART congres: je bedenkt een thema wat vandaag de dag speelt in ons vak, je gaat aan de slag met een programmering vol inspirerende sprekers en workshops en je regelt een perfecte locatie voor de gehele dag.
 • Continue promotie van het SMART, denk aan de social media kanalen, schrijven voor de Clou en alles wat jou leuk lijkt om de bekendheid een boost te geven!
 • En daarnaast mag je altijd met nieuwe ideeën komen!

Als bestuurslid ben je natuurlijk betrokken bij alle activiteiten van het SMART bestuur, maar je bent doorgaans voor slechts enkele activiteiten hoofd verantwoordelijk. Denk hierbij aan 1 event en een ondersteunende activiteit, zoals fondsenwerving, voorzitten van vergaderingen, begroting, website beheer, grafische vormgeving, social media beheer en/of schrijven voor de Clou. Doorgaans wordt elke SMARTup! aangestuurd door twee bestuursleden en het congres door vier.

En hoeveel tijd gaat het mij kosten?

Dit hangt allereerst af van het evenement en de ondersteunende activiteiten waarvoor je verantwoordelijk bent. Komt jouw event dichter in de buurt, zal het ook wat meer tijd van je vragen. Doorgaans ben je zo'n 2 a 3 uur kwijt aan je activiteiten, oplopende naar zo'n 8 uur wanneer je event voor de deur staat. Ongeveer één keer per twee weken wordt er een vergadering gehouden, frequentie is tevens afhankelijk van de activiteiten die op de agenda staan. Met het nieuwe bestuur bepaal je hoe vaak je deze vergadering via een call doet en hoe vaak fysiek. 

Oke, ik ben enthousiast, wat nu?

Yes, leuk! 

Je meldt je aan door het volgende naar ons te mailen:

 • Het bedrijf waarvoor je werkt en je functie (CV is niet perse nodig, maar mag je meesturen)

Ons mail adres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Heb je nog vragen, mail ons gerust even! Tot snel!

Groet, het bestuur:

Nelly, Maaike, Annefleur, Stefanie, Tom, Jeroen, Natalia, Inez & Simone


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.