SMART-up Najaar 2017: Disruptie²

Op donderdag 26 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse SMART-up najaar, dit jaar bij MWM2. Zo’n 50 deelnemers zaten klaar om te luisteren naar Oud-SMART bestuurslid Marc Scholten van craft- en speciaalbier platform Beerwulf.com.


 
De wereld van bier

Online winkelen raakt steeds meer ingeburgerd in de Nederlandse samenleving, zeker onder de jongeren. En een lekker speciaalbiertje, wie drinkt dat nou niet tegenwoordig? Maar je speciaalbier online bestellen is nog nieuw voor velen van ons. Beerwulf.com speelt in op deze gat in de markt. Tijdens de SMART-up Najaar 2017 vertelde Marc ons alles over hoe de missie van Beerwulf.com in de praktijk wordt gebracht: We unlock the world of beer: We bring the world of craft and variety beers alive from telling the story till selling the beer.

Een nieuwe rol voor onderzoek

In een start-up die in 2 disruptieve markten opereert (online retail & speciaal bier) heeft onderzoek ook een nieuwe rol. Voor de oprichting van het online platform is er nog meer traditioneel onderzoek geweest naar de drivers en barriers van online (bier) winkelen. Dit heeft waardevolle inzichten opgeleverd voor de inrichting van het platform en de communicatie. Nu het platform online staat maakt Beerwulf vooral veel gebruik van AB-testing en wordt de traffic en conversie op de website strak in de gaten gehouden. Digital analytics spelen hier een belangrijke rol.

 Food for thought

Na de presentatie kon een bierproeverij natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het proeven van de heerlijke Walhalla biertjes was er ook tijd om ervaringen te delen onderling. De nieuwe kijk op en gebruik van onderzoek was food for thought voor de young professionals die aanwezig waren. Daarnaast waren de carrière stappen die Marc gemaakt heeft ook een voorbeeld voor de aanwezigen. Al met al blikken we terug op een geslaagde SMART-up Najaar 2017.    

 “Marc was als spreker heel leuk om naar te luisteren en de marketing insteek van het verhaal was interessant. De borrel was informeel, open en interactief waardoor je gezellig onder het genot van een biertje kon bijpraten met je concullega’s.”

Coen Dorrepaal - Bureau Fris

 “Een kijkje in de keuken bij een professional die zijn loopbaan gedag zegt om voor zichzelf te beginnen. Interessant te horen hoe dit proces van A tot Z ook bij hem werkt en dat je alleen maar leert door te vallen en opstaan. Een onderwerp wat voor de Millenials van nu interessant is denk ik.”

 Anoniem

171108-SMN15171108-SMN19171108-SMN24171108-SMN29171108-SMN38171108-SMN38171108-SMN38171108-SMN38171108-SMN38171108-SMN38


SMART is onderdeel van de MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Bekijk onze andere kanalen

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrienden van SMART: